شکل گیری این خوشه از دهه 1340 و 1350 در منطقه آغاز شده و ابتدا شاگردان استادکاران فعال در تهران که به تازگی در حال دریافت و انتقال تکنولوژی مبل سازی کشورهای اروپایی بودند این هنر و حرفه را آموختند و با بازگشت به روستاهای خود در مناطق اشترمل و جیجانکوه ( و جوکار که خارج از این خوشه است) شروع به فعالیت کردند، بطوریکه نخستین پروانهی تولید در این رشته صادره در سال 1352 است. مرتضی کاروند فرزند حبیب نخستین منبت کار شهرستان تویسرکان و بهطبع آن استان همدان است. وی شاگردی را در سال 1347 نزد محمود مقدم و رضا مازندرانی در پایتخت آغاز کرده و پس از نائل شدن به درجهی استادکاری در سال 1352 به زادگاه خود یعنی روستای اشترمل- از توابع شهرستان تویسرکان- عزیمت نموده و چند تن دیگر از شاگران استادکاران تهرانی به همین شکل در آن سالها و پس از ایشان به وطن خود بازگشته و این خوشه شروع به شکل گیری کرد.
اصلی ترین نقاط قوت خوشه دارا بودن منبت کاران خوش ذوق، ماهر و هنرمند می باشد که توان مثال زدنی ارائه طرح های ابتکاری، ساخت محصولات با منبت کاری های زیبا بر روی مبلمان استیل دارند و این مهارتها توسط استاد کاران هنرمند با سابقه و با تجربه به نسلهای بعدی منتقل می شود. در کنار آن سایر نقاط قوت شامل هزینه تمام شده نسبتا پایین بخش نیروی انسانی می باشد که مزیت رقابتی قابل توجهی می باشد. در کل پایین بودن نسبی هزینه ها در بخشهای دیگری مانند هزینه های ثابت تولید کارگاهها نیز می تواند عامل مثبت موثری در کسب مزیت رقابتی برای خوشه باشد.
فروش محصول
تخفیف تا سقف 55%
فروش محصول
تخفیف تا سقف 55%
در این هفته تا 50% صرفه جویی کنید
منبت کاری با چوب یکی از ظریف ترین صنایع دستی است که تلفیقی از هنر و حوصله هنرمندانی است که با مواد اولیه ی ساده، محصولاتی با ارزش خلق می کنند.